Какво трябва да знаем за поддръжката на душ кабините?

юли 12, 2017 | Блог

Душ кабините са елегантни и красиви, осигуряват комфорт при къпане и за да е максимално емоционално удоволствието от използването им е необходимо да се грижим за тях и да ги поддържаме чисти.

Най-надеждната превантивна мярка за запазване качеството на вашата душ кабина е да се изплакват добре стъклата с топла и студена вода, да се избърсват повърхностите със суха и мека кърпа. Това ще сведе до минимум зацапването, ще се предотврати напластяването на засъхнали следи от варовик и сапун и ще направи почистването на стъклата по-лесно.

Никога не използвайте следното, за да почистите душ кабината си:

  • Не правете грешки, когато се борите с камък и мръсотии, ако неподходящата обработка и препарати водят до повреда.
  • Не използвайте никакви почистващи препарати, съдържащи хлороводородна киселина, хлорно избелващо средство или оцетна киселина, тъй като те могат да причинят значителни щети върху хромираните елементи и стъклата.
  • Не използвайте остри инструменти.
  • Винаги следвайте инструкциите на производителя на етикетите на почистващите препарати за дома. За да защитите покритието на вашата душ кабина , трябва да използвате продукти, препоръчвани за стъкло и алуминиеви повърхности.
  • Използването на остри почистващи препарати или препарати, които не са специално препоръчани за употреба върху повърхности от метал или стъкло, може да повреди устройството ви.

При правилно поддържане, душ кабината ще ви осигури много години безпроблемно обслужване, лукс и престиж.